De buurtactiviteit Troeptrimmen gaat landelijk

De buurtactiviteit Troeptrimmen gaat landelijk

De initiatief nemer van dit evenement is Nederland Schoon. Hun visie sluit naadloos aan op die van het Troeptimmen, wat wij elke maand nu al 2 jaar lang met een groepje doen. En daarom was het Garenkokerskwartier actief op de Nationale Opschoondag.

Het is prettig en goed leven in een schone buurt. Schoon heeft onmiskenbaar waarde. Het effect van schoon is dat mensen zich veiliger voelen en zich socialer gedragen. Het sociale aspect kwam ook naar voren in het artikel in het Haarlems Dagblad (maandag 21-03-2016). Doordat de buurtcoöperatie meedeed aan de Nationale Opschoondag kwamen nieuwe buurtbewoners en ook gezinnen af op deze activiteit. Mensen die elkaar anders niet hadden ontmoet. Dit geeft de coöperatie weer energie om meer met en voor elkaar te organiseren.

Iedereen voelt zich prettiger in een schone leefomgeving. En als het schoon is, doe je vanzelf je best om het schoon te houden. Onbewust weet eigenlijk iedereen dat het zo werkt. Met de maandelijkse activiteit Troeptrimmen maken wij mensen bewust van de waarde van een schone omgeving en blijven zelf fit door. Aflopen week was het Troeptrimmen zelfs op televisie. Het actualiteiten programma Jan Rijdt Rond (vrijdag 18 maart 2016, NPO 3) besteedde aandacht aan dit initiatief. Brigitte Paulissen laat in deze opname de SPORT-versie zien van Troeptrimmen. Onze maandelijkse activiteit is de WANDEL-versie van Troeptrimmen: Iedereen kan mee doen. Dat werd duidelijke op de Nationale Opschoondag. Van jong tot oud.

Wil je doorgaan met opschonen of voor het eerst Troeptrimmen? Een keer per maand op dinsdagavond vanaf 19:30 gaan we troeptrimmen. Dan verzamelen we ons bij Stomerij Sassen (zijlweg 39) en maken ter plekke leuke routes. Rond 20.30 u sluiten we bij iemand thuis af. Zie voor overige data de agenda of de affiche (wil je deze digitaal ontvangen mail dan naar info@duurzaamgarenkokerskwartier.nl).