• Banner
Wijkschouw
21-10-2019, 11:41 • 1 reactie
Buurtcoöperatie Duurzaam Garenkokerskwartier wil dit najaar een Wijkschouw organiseren, om te kijken hoe het zit met het onderhoud van de openbare ruimte, de toegankelijkheid, de inrichting, de veiligheid e.d. in de wijk. Kortom: alles wat in de weg staat om onze wijk mooi, veilig en leefbaar te houden. Samen met de gemeente gaan we daarna stappen ondernemen om dingen te verbeteren.

Ons vraag aan elke bewoner: meld ons plekken en onderwerpen voor een wijkschouw. Stuur je suggesties, zo mogelijk met een foto, naar de Buurtcoöperatie via info@duurzaamgarenkokerskwartier.nl. Beschrijf de situatie en geef aan waar we die kunnen vinden. Die meldingen worden eerst gedeeld met de gemeente, we vragen welke zaken ze direct kunnen oplossen. Als er voldoende meldingen van bewoners zijn binnengekomen, gaan we een wandeling maken door de wijk, met wijkbewoners, leden van de Buurtcoöperatie en vertegenwoordigers van de gemeente Haarlem en Spaarnelanden. De datum van de wijkschouw van dit najaar bepalen we later, mits er voldoende meldingen zijn.

Uiteraard kijken we vervolgens ook of de problemen daadwerkelijk worden aangepakt. Als je suggesties aanreikt, zullen we je in elk geval op de hoogte houden van de voortgang en van de oplossingen die zijn gerealiseerd. Dus niet vergeten: stuur je meldingen voor een wijkschouw naar info@duurzaamgarenkokerskwartier.nl


wilma schellekens • 11-11-2019, 17:19
Aan de commissie die de wijk controleert.
L.S., ik zou aandacht willen vragen voor de verbouwing van 78-80 in de Roosveldstraat. Er is een vergunning afgegeven voor de bouw van een kolossaal pand waarin 3 appartementen komen voor expats. Gaan de projectontwikkelaars nu de hele straat overnemen terwijl starters en jonge gezinnen geen kans krijgen om nog een huis te kopen? Deze appartementencomplexen (ook het achtertuintje is volgebouwd) passen niet in deze straat. Overigens vraag ik uw aandacht voor de stoepen, bij mij liggen tegels los en aan twee kanten parkeren is soms problematisch, maar ouderen met rollators kunnen niet over de stoep vanwege fietsen, vaders met kinderwagens ook niet trouwens. Mijn adres is Roosveldstraat 70. Overigens vind ik dat het ook wel eens schort aan tijdig ophalen van het groene afval op de hoek van de Roosveldstraat.

Reageer op dit artikel

*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie.

 

Onthoud mijn gegevens

Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

 

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van uw reacties.