• Banner
Vleermuizen in Haarlem
03-07-2019, 14:33
De gemeente Haarlem wil onderzoeken waar vleermuizen voorkomen in de gemeente. Het in kaart brengen van deze nachtelijke dieren is lastig.
Wilt u meehelpen met het vleermuisonderzoek?
De sonargeluiden die vleermuizen maken, zijn alleen met een batdetector waar te nemen. Die sonar gebruiken ze vooral bij het vliegen en voedsel zoeken. Als ze overdag "thuis" zijn, zijn ze erg moeilijk op te sporen. Vleermuizen hebben hun verblijfplaatsen in holle bomen, maar ook in woningen. Favoriete plekjes zijn achter gevelbetimmeringen, onder dakpannen en in spouwmuren. De vrouwen leven in groepen bij elkaar en krijgen bijna tegelijkertijd jongen. Als de moeders 's nachts eten gaan zoeken, blijven er altijd wat oppasmoeders achter. Om een idee te krijgen van het aantal vleermuizen in Haarlem verzamelt Natuurlijke Zaken in opdracht van de gemeente zoveel mogelijk gegevens van de verblijflocaties (nestlocaties) van deze soorten. 
 
Heeft u vleermuizen in uw huis, neem dan contact op met Carola van de Tempel via c.vandentempel@natuurlijkezaken.nl. Dan komt zij op afspraak bij u langs.

Reageer op dit artikel

*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie.

 

Onthoud mijn gegevens

Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

 

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van uw reacties.