• Banner
Vraag nu een gratis energielabel aan
Tijd voor actie, Haarlem slibt dicht!
08-11-2017, 14:57
De gemeente gaat zo snel mogelijk kijken of de bewegingswijzering naar parkeergarages in Haarlem kan worden verbeterd en of de garages slimmer kunnen worden gebruikt, naar het 'Maastrichtse model'.

Die afspraak is gisteren gemaakt met de 'gelegenheidcoalitie' 023 Bereikbaar! Sinds de afgelopen zomer hebben zij pogingen gedaan de gemeente duidelijk te maken dat op het gebied van mobiliteit en bereikbaarheid de periode van onderzoeken, adviezen, plannen, visies en vergezichten voorbij is. Volgens 023 Bereikbaar! is het de komende vier jaar tijd voor concrete maatregelen op het gebied van bereikbaarheid van onze prachtige stad en de doorstroming binnen Haarlem. Zij stellen negentien maatregelen voor om Haarlem bereikbaar te maken. Het college stuurt eind van deze week een brief waarin op alle maatregelen wordt ingegaan, zegt een gemeentewoordvoerdster. 

In de gelegenheidcoalitie bestaat uit bedrijven in de Waardepolder namens de industriekring Haarlem, Haarlem Centraal, de Vereniging Eigenaren Binnenstad Haarlem, Koninklijke Horeca Nederland en vijf wijkraden. De gelegenheidcoalitie wil bijvoorbeeld dat de doorstroming van het verkeer op de Oudeweg verbetert door verkeerslichten beter op elkaar af te stemmen. Het verkeer loopt vaak vast in de ochtend- en avondspits. 

023 Bereikbaar! is benieuwd of meerdere wijkraden deze beweging mede willen ondersteunen! Zo ja, laat dat dan weten via: bereikbaarheid023@xs4all.nl
Heeft u mogelijk vragen, dan kunt u ook bij 023 Bereikbaar! terecht. 
Reageer op dit artikel

*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie.

 

Onthoud mijn gegevens

Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

 

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van uw reacties.