• Banner
Schone stoepen in het Garenkokerskwartier
01-12-2017, 14:26
Enige tijd geleden hebben wij enquêtes laten invullen door leden van het Garenkokerskwartier. Dit ging over het project Schone Stoepers. Wij waren benieuwd hoeveel mensen actief hun stoep schoonhouden en hoeveel mensen dit wellicht ook voor zijn of haar buren deed! Wij delen graag de uitslag met u.

Actieve stoepvegers
Uit de enquête is gebleken dat, uit alle deelnemers, 
58% actief zijn eigen stoep schoonmaakt waarvan de helft óók de stoep van zijn of haar buren veegt! Een mooi gebaar voor uw buren en dit houdt ook nog eens uw straat netjes. 

Extra hulpmiddelen
Wij vroegen u ook of men behoefte had aan extra hulpmiddelen om uw eigen stoep schoon te houden. Een aantal mensen hadden vraag naar spullen zoals extra handschoenen of een grijpertje. U kunt deze aanvragen via: 
info@duurzaamgarenkokerskwartier.nl

Zwerfafval in uw buurt
Uit de enquête bleek dat toch nog 
38% van de deelnemers vervuilde plekken gesignaleerd hadden in het Garenkokerskwartier. Over deze genoemde plekken zullen wij een melding maken.

Groot compliment van Spaarnelanden
Het Garenkokerskwartier heeft een mooi compliment gekregen van Spaarnelanden Het blijkt namelijk dat, in tegenstelling tot andere Haarlemse wijken, onze buurt een 
scoort wat betreft zwerfafvalniveau! Maar aan wie hebben wij dat, naast u als stoepveger, te danken? Aan de fanatieke vrijwilligers van het Troeptrimmen! Zij zorgen er maandelijks voor dat uw buurt schoon en netjes blijft. De Troeptrimmers vinden het belangrijk dat er geen afval blijft zwerven op straat en dit doen zij op een sportieve manier. Zij zetten ergenis om in een activiteit. Je is lichaam in beweging en je leefomgeving schoon, slim! Troeptrimmen bestaat uit wandelen, joggen, sporten of zelfs bootcampen. 

Ook eens deelnemen aan het troeptrimmen? U houdt niet alleen uw schoon door te bewegen in de buitenlucht, u houdt uw hele buurt schoon! Leuk weetje: deelnemen is uiteraard geheel kosteloos.

Meer weten? Ga naar www.troeptrimmen.nl

Een schone stoep is niet alleen voor u maar ook voor uw buurtbewoners fijn. Vooral met de feestdagen voor de deur is de kans op zwerfafval groot. Veegt u ook uw stoep schoon? 

Voor overige vragen kunt u ons altijd mailen. Hartelijk dank als u onze enquête heeft ingevuld!

Reageer op dit artikel

*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie.

 

Onthoud mijn gegevens

Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

 

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van uw reacties.