• Banner
Banner training energiecoach
Ondernemer uit de wijk
03-11-2020, 14:59

Dag, mijn naam is Lies van der Vlugt, ik woon in het Garenkokerskwartier en ben stoffeerster.
Na jarenlang op een architectenbureau te hebben gewerkt was voor mij de tijd aangebroken om iets anders te gaan doen. Ik wilde iets met mijn handen maken en niet alleen achter de computer tekenen. Doordat ik mijn diploma tot meubelstoffeerder aan de vakopleiding behaalde en 

mijn kinderen in die tijd uit huis gingen studeren, kon ik thuis een werkplaats inrichten. Ruimte genoeg Fauteuil-Liz- meubelstoffering was opgericht.

Een meubel wordt opnieuw gestoffeerd wanneer het meubel voor de eigenaar van waarde is. Dit kan een emotionele waarde zijn doordat het bv een erfstuk is. Ook kan iemand gehecht zijn aan een meubel omdat hij precies het goede formaat heeft en daardoor zo lekker zit. Nergens is zo'n fijne stoel nieuw te koop. Natuurlijk kan een meubel ook door zijn ontwerp een hoge marktwaarde hebben en met een kwalitatief goede stoffering nog meer in waarde toe laten nemen.

Samen met de opdrachtgever ga ik op zoek naar een goede meubelstof, bekijken we het zitcomfort en kijken we waar het meubel past in het interieur. Daarna ga ik in alle rust en met veel precisie het meubel stofferen. Uiteindelijk wordt een mooi meubelstuk pas waardevol door persoonlijke aandacht.

Naast het stofferen in de meubelstoffeerderij geef ik ook les als docent op het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam. Hierbij breng ik mijn passie voor het meubelstofferen over op de studenten. Dit geeft net zo veel voldoening als het stofferen van meubels zelf. Het ambacht levend houden, meubels een tweede leven geven en studenten hierin te begeleiden, maakt mijn werk zeker ook uitdagend!

Lies van der Vlugt

www.fauteuil-liz-.nl

06-13702821

Reageer op dit artikel

*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie.

 

Onthoud mijn gegevens

Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

 

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van uw reacties.