• Banner
Doe nu mee met het Buurtonderhoudsplan
Heeft u hulp nodig of wilt u iemand helpen?
01-04-2020, 15:33
Momenteel zijn er veel mensen alleen thuis. Er zijn ook veel verschillende organisaties die hulp kunnen bieden. En door Haarlemmers zijn er al initiatieven opgezet om elkaar te steunen met klusjes, boodschappen een luisternd oor of om het sociaal contact in stand te houden.

Heeft u hulp nodig of wilt u hulp bieden, lees verder op de volgende pagina voor informatie:

 

  • Voelt u zich alleen, heeft u behoefte om met iemand te praten? Heeft u hulp nodig nu u niet terecht kunt bij een van de wijkcentra? Bel dan op werkdagen tussen 11:00 – 13:00 uur naar de telefoonlijn Altijd Contact, 088 - 855 5195. Daar zitten medewerkers van verschillende organisaties uit Haarlem om met u te praten en samen met u te zoeken naar oplossingen.
  • BUUV Haarlem en het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving (VWC) werken samen om inwoners en organisaties te helpen bij het organiseren van coronahulp. Op www.haarlemvoorelkaar.nl, de website van het VWC, wordt alle vraag en aanbod op één plek verzameld. Organisaties kunnen gratis hulp vragen en aanbieden en inwoners kunnen hulp aanbieden. Ook Haarlemmers die vanwege de coronamaatregelen wel hulp kunnen gebruiken, kunnen zich hier melden.
  • Wilt u als bewoner iets betekenen voor iemand anders, maar weet u nog niet precies voor wie? Kijk dan eens op de website van BUUV. U kunt hier ook terecht als u hulp wil vragen of gewoon iemand zoekt om bijvoorbeeld even mee te bellen. 
  • Het Rode Kruis opende een speciaal telefoonnummer waar ouderen en zieke mensen terecht kunnen met vragen rond het coronavirus. Dit nummer is 070-4455888.
  • Heeft u behoefte aan ondersteuning, of heeft u specifieke vragen over werk, inkomen, wonen, geldzaken, welzijn en/of zorg, dan kunt u het Sociaal Wijkteam bellen. Zij zijn telefonisch bereikbaar tijdens kantoortijden. U kunt ook een mail sturen. Kijk voor uw wijkteam in de buurt op www.sociaalwijkteamhaarlem.nl.
  • Voor mensen met een beperking en hun verwanten staat MEE & de Wering klaar om te helpen. Heeft u behoefte aan een luisterend oor, advies nodig bij ingewikkelde zaken rond administratie en financiële regelingen, of hulp bij bijvoorbeeld boodschappen doen? Dan helpt MEE & de Wering u graag. Professionele hulpverleners zijn nu van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 088 – 0075 000.
  • Mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor, kunnen terecht bij de Luisterlijn. Dit is een telefoonnummer van Stem in de Stad en Het Open Huis in samenwerking met Haarlemse Kerken. Het telefoonnummer is 023-3036700 en bereikbaar tussen 13.00 en 20.00 uur.
  • Voor mantelzorgers en verzorgden zijn het moeilijke tijden. Voor al uw vragen over mantelzorg staat het team van Tandem voor u klaar. U kunt bij ons terecht voor een praatje en een luisterend oor, maar ook bij vragen over praktische hulp, lastige keuzes en dilemma's rond de mantelzorg. Bel ons op nummer 023-8910610 of mail info@tandemmantelzorg.nl.
  • Haarlemse Boodschappen Service: ZoefZoef en jongerenorganisatie Triple ThreaT starten samen met  Albert Heijn Vos een boodschappendienst in Haarlem. Deze service is bedoeld voor 65-plussers en mensen die minder mobiel zijn of een zwakkere gezondheid hebben. Kijk op zoefzoefhaarlem.nl voor de voorwaarden om van deze dienst gebruik te maken of bel 023-5436046.

Reageer op dit artikel

*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie.

 

Onthoud mijn gegevens

Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

 

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van uw reacties.