• Banner
Doe mee met de landelijke opschoondag!
25-01-2018, 13:23

Op 24 maart is het Landelijke Opschoondag plaats, hét moment om samen met de buurt voor meer bewustzijn rondom zwerfafval te zorgen. Meedoen is vaak hartstikke leuk en is eigenlijk heel eenvoudig. Vooral met het stappenplan dat Supporter van Schoon voor iedereen heeft gemaakt! 

Je doet mee aan de Landelijke Opschoondag wanneer je een actie organiseert waarbij de buurt wordt schoongemaakt. Dat kan met een kleine groep of met een hele grote, je kunt de stoep schoonmaken of het hele park, en je kunt het met je vrienden doen - of met een hele club onbekende buren doen en zo meteen gezellig kennismaken. Wat je ook doet: het is goed om je actie eerst even aan te melden op hun website. Zo breng je anderen eenvoudig op de hoogte van jouw deelname, nodig je mensen makkelijk uit en kunnen wij je van handige materialen voorzien.

Wij organiseren een opschoonmoment op 24 maart met de missie: Garenkokerskwartier binnen twee uur schoon! Om 15.00 verzamelen wij bij de HUBO aan de Zijlweg. Twee uur later (17.00) is er plek voor een hapje en drankje bij banketbakkerij D&P i.s.m. Grape District. 


 

Doe je mee? Mooi! Dan kun je nu (gratis) materialen bestellen in hun webshop. Van poster tot banier en van afvalzakken tot handschoenen: zij sturen je op wat je nodig hebt om met alle deelnemers aan de slag te gaan.

Laat daarom aan zoveel mogelijk mensen zien dat jij je inzet tijdens de Landelijke Opschoondag. Dat kan via de mail, met posters en natuurlijk op social media. Gebruik op social altijd #LOD2018 in je berichten. Misschien plaatsen zij jouw bericht wel door op een van hun platforms. Daar vragen zij natuurlijk wel eerst altijd even je toestemming voor.

NIET EEN EIGEN ACTIE ORGANISEREN, MAAR WEL MEEDOEN?

Dat kan ook natuurlijk. Door in te haken bij een initiatief in de buurt. Sponsor ze bijvoorbeeld met materialen. Of zorg dat ze tijdens de pauze op iets lekkers getrakteerd worden!

 

Reageer op dit artikel

*   Bij de eerste keer reageren wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging van uw reactie.

 

Onthoud mijn gegevens

Stuur e-mailnotificatie nieuwe reacties.

 

Vanzelfsprekend zijn er een paar gedragsregels betreffende de inhoud van uw reacties.