• Banner
Doe nu mee met het Buurtonderhoudsplan
Bezwaar indienen tegen WOZ waarde
27-02-2019, 16:19
Bericht van G&O Makelaars

De afgelopen week en de komende week zullen vele huiseigenaren weer "verrast" worden door de gemeente met een (te) hoge WOZ waarde. Vaak is deze waarde correct en goed onderbouwd met bruikbare referenties. Echter het komt ook vaak voor dat de waarde te hoog  is vastgesteld of dat  de object kenmerken (bijv. woonoppervlakte/inhoud) foutief zijn.

Wij als G&O makelaars (WOZ gediplomeerd) zijn al jaren actief in de WOZ  en maken namens huiseigenaren kosteloos bezwaar tegen een te hoge WOZ waarde. Immers een te hoge WOZ waarde kost een huiseigenaar onnodig veel geld bij:

- de IB aangifte (huurwaarde forfait)
- Onroerendzaakbelasting
- Waterschapsbelasting
- Erfbelasting etc.

Hoe werkt het:
Als de huiseigenaar zijn WOZ beschikking heeft ontvangen kan hij met behulp van zijn DigID-code het TAXATIEVERSLAG van zijn woning bij de gemeente downloaden. G&O makelaars kan dan langs komen om te controleren of de  WOZ waarde correct is vastgesteld.
Als uit de, op het taxatieverslag vermelde,  referentie woningen blijkt dat de waarde te hoog is vastgesteld maken wij namens de eigenaar bezwaar tegen de vastgestelde waarde. Tevens voegen wij dan een taxatierapport van de woning, aan het bezwaarschrift  toe.

Dit kost de huiseigenaar niets. G & O makelaars krijgt van de Gemeente een (verplichte) vergoeding voor het bezwaarschrift/taxatierapport als de WOZ waarde verlaagd wordt. Wij werken dus voor "eigen risico", de huiseigenaar hoeft derhalve GEEN kosten te maken.

Iedereen in de buurt van onze vestiging Zijlweg  (Garenkokerskwartier en Leidse Buurt ) kan ons bellen voor het maken van een afspraak om de WOZ waarde te laten controleren. Wel dient men dan zelf het taxatieverslag op te vragen, zodat wij de referenties kunnen bekijken die tot de WOZ waarde heeft bepaald. Langs komen op kantoor kan natuurlijk ook altijd ! Zie voor meer info op de website van G&O Makelaars.