• Banner
Wandeling door ''de Tuin van Haarlem''
21-09-2017, 11:13
Zanders, blekers, brouwers, tuinders en buitenplaatsers gaven het Westelijk Tuinbouwgebied Haarlem de huidige vorm. Was is er nog te zien? Wie deed wat en waarom? Om een inzicht te geven is er een wandeling georganiseerd door de tuin van Haarlem.

 

Lees verder
Sociale ideeën zijn geld waard!
20-09-2017, 13:00
Haarlem zoekt weer nieuwe sociale ideeën of projecten met als resultaat; Haarlemmers in wijken en buurten komen beter met elkaar in contact en helpen elkaar om prettig en zelfstandig te wonen en te leven. Voorstellen kunnen nog tot 1 oktober 2017 ingediend worden. Dat betekent dat er óók ruimte is voor subsidie aanvragen in het Garenkokerskwartier! 


Lees verder
Week voor de Ontmoeting trapt af met Burendag
19-09-2017, 09:30
Haarlem ontmoet, Burenhulp, BUUV, Stem in de Stad, Haarlem effect en DOCK slaan de handen ineen voor burendag!

Lees verder
Ondernemersevent Circulair Ondernemen - Kickoff PIM
14-09-2017, 20:45

Welke ondernemers uit het Garenkokerskwartier willen de ondernemersactiviteiten in de buurtcoöperatie versterken?

Op dinsdag 17 oktober wordt namelijk het Programma Investeringsgereed Innovatief MKB (PIM) afgetrapt. PIM is een initiatief van de provincie Noord-Holland uitgevoerd door KplusV, Haarlemvalley en ACE Venture Lab. Met PIM investeert de provincie in een duurzaam, innovatief en gezond midden-en kleinbedrijf. PIM wil de kapitaalmarkt transparanter maken, innovaties binnen het MKB stimuleren en de Noord-Hollandse economie versterken. PIM kiest samen met samenwerkingspartner Rabobank voor een thema voor de kickoff: Circulair Ondernemen.

Lees verder
Gezamenlijke onderhoudsactie Duurzaam Garenkokerskwartier
14-06-2017, 11:50 • 4 reacties

Ook dit jaar organiseert de buurtcooperatie Duurzaam Garenkokerskwartier een gezamenlijke onderhoudsactie voor schilderwerk in combinatie met dubbel glas en de aanpak van vochtproblemen. We doen dit samen met de Huizenaanpak (www.huizenaanpak.nl) en Klus op Maat. Voor onze wijk is een speciale pagina gemaakt op de website van Klus op Maat waar u zich kunt aanmelden als u interesse heeft in deze actie. Zie www.klusopmaat.nl/garenkokerskwartier

Op donderdag 22 juni was hierover een informatiemarkt in het Seinwezen. Deze was opgezet om buurtbewoners uit het Garenkokerskwartier te informeren en te werven voor de pioniersgroep voor de duurzame Huizenaanpak.

Lees verder