• Banner
Doe nu mee met het Buurtonderhoudsplan
 "De Garenkoker” zoekt redactielid
25-03-2021, 11:12

We werken met een kleine redactie aan een van de leukste buurtkranten van Haarlem. Om De Garenkoker nog leuker te maken, zoeken we versterking. Hou je van schrijven of fotograferen met gevoel voor content en heb jij drie keer per jaar tijd om op vrijwillige basis de inhoud van De Garenkoker te bepalen. Kom dan bij de redactie om samen met René, Maarten, Niek..............

Lees verder
Last van meeuwen? Kom in actie!
11-03-2021, 15:22 • 1 reactie
Wakker worden van het gekrijs, vuilniszakken die opengetrokken worden, poep op uw wasgoed. Zij gaan zoek naar een plek voor hun nest en zorgen voor overlast. Meeuwen zijn wettelijk beschermd. Daardoor is het tegengaan soms moeilijk omdat niet alle maatregelen volgens de wet mogen. Gelukkig kunt u wel een aantal dingen doen om de overlast te voorkomen of te beperken.
Lees verder
 Visie van de gemeente over een aardgasvrij Haarlem.
24-02-2021, 15:07

Alle Haarlemmers kunnen op dit transitie plan reageren. De transitievisie warmte is van 3 maart tot 14 april 2021 beschikbaar voor inspraak. Daarna worden de opmerkingen verwerkt en wordt vervolgens de visie aangeboden aan de gemeenteraad.

De transitievisie en bijbehorende bijlagen kun je lezen via: 
https://gemeentebestuur.haarlem.nl/Vergaderingen/Besluitenlijst-BenW/2021/16-februari/10:00/Haarlemse-transitievisie-warmte

Lees verder
e-Autodelen in het Garenkokerskwartier?
09-02-2021, 15:25
In 2018 startten het initiatie van Haarlemse buurtbewoners ism met Spaarnelanden/iZoof een pilotproject in het Ramplaankwartier en Planetenwijk om samen met bewoners het deelconcept e-Autodelen te ontwikkelen.
Maar is het ook haalbaar in andere buurten? Heb je interesse en......
 
Lees verder
Frank van Peppel stelt zich voor: nieuw bestuurslid Buurtcooperatie
17-12-2020, 14:25

Sinds 2007 wonen mijn vrouw Evelyne en ik met veel plezier in het Garenkokerskwartier. Dicht bij de stad en dicht bij de duinen. We hebben drie dochters waarvan de oudste al naar de middelbare school gaat. Ik werk bij KLM als manager in het Operations Control Centre. In Haarlem ben ik ook vier jaar lid geweest van de Participatieraad. 

 

Lees verder