• Banner
Resultaten tweede avond "Garenkokers van het gas af"

Resultaten tweede avond "Garenkokers van het gas af"

Op woensdag 7 maart 2018 was de tweede avond over "Garenkokers van het gas af". De avond was goed bezocht met ongeveer 80 buurtbewoners. We hebben de resultaten gepresenteerd van de eerste 50 huizen die tot dusver mee hebben gedaan aan het buurtonderhoudsplan. Verder hield de Nationale Energiecommissaris Ruud Koornstra een inspirerende toespraak over de energietransitie.
Uit de quickscans bleek dat er dit jaar behoefte is een een collectief project voor vloerisolatie en vervanging van CV's, eventueel in combinatie met hybride warmtepompen. Na het verhaal van Ruud Koornstra hebben zich ook 17 mensen gemeld die interesse hebben in infraroodpanelen.

Ruud Koornstra vertelde namelijk over een nieuwe aanpak waarmee een standaard huis voor ongeveer Eur 20.000 geheel gasvrij kan worden gemaakt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van infraroodpanelen, een electrische boiler voor het warmwater en koken op inductie. Hierna kan de CV ketel en alle radiatoren worden verwijderd en is het huis gasvrij.

We zullen binnenkort een nieuwe bijeenkomst organiseren over infraroodpanelen met in samenwerking met Ruud Koornstra en zijn partners. Verder zullen we alle deelnemers aan het buurtonderhoudsplan benaderen om het quickscan rapport te bespreken en waar nodig aan te passen aan de wensen.

Met het buurtonderhoudsplan willen we uiteindelijk een mix aan maatregelen gaan ondersteunen, zoals vloer- en dakisolatie, dubbel glas, hybride warmtepompen, zonnepanelen, zonnecollectoren, etc. Zodat we voor elk type huis en het beschikbare budget de meest optimale oplossing kunnen adviseren. Als je je wilt aanmelden voor het buurtonderhoudsplan vul dan de online vragenlijst in op de aanmeldingspagina.