• Banner
Banner training energiecoach
Partners van het buurtonderhoudsplan

Partners van het buurtonderhoudsplan

De buurtcooperatie Duurzaam Garenkokerskwartier werkt met het buurtonderhoudsplan samen met de Stichting Hoom, Marinus Kluswijs aan de Zijlweg en de gemeente Haarlem.

Stichting Hoom
Samen met stichting Hoom hebben we het HoomDossier ontwikkeld. Een online dossier voor je huis waarmee je snel kunt zien welke maatregelen je kunt nemen om je huis te verduurzamen. Als je wat gegevens over je huis invult krijgt je meteen een meerjaren onderthoudplan incl. geschatte kosten. Stichting Hoom geeft ook trainingen voor energiecoaches. We hebben er nu al 5 opgeleid in onze wijk die gratis advies kunnen geven over energiebesparing in je huis.

Hoom logo

Marinus Kluswijs Haarlem
De kluswinkel Marinus aan de Zijlweg is de ideale plek in onze wijk om je klusmaterialen te kopen. Daarnaast geven ze ook advies en bieden ze hulp bij het uitvoeren van klussen. 
Kluswijs logo


Gemeente Haarlem
De buurtcooperatie Duurzaam Garenkokerskwartier wil de buurt helpen verduurzamen. Dit sluit goed aan bij de plannen van de gemeente Haarlem die in 2030 klimaatneutraal wil zijn en in 2040 van het gas af. Het buurtonderhoudsplan maakt deel uit van een groter project met subsidie van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) om onze steden te verduurzamen comform de plannen van de overheid. Lees meer over de plannen van de gemeente op de website van de Groene Mug www.degroenemug.nl.  Logo gemeente Haarlem
De Groene Mug