• Banner
Banner training energiecoach
Doe mee met het buurtonderhoudsplan!

Doe mee met het buurtonderhoudsplan!

Op dit moment doen al ongeveer 130 buurtbewoners van het Garenkokerskwartier mee met het buurtonderhoudsplan. De buurtcooperatie wil graag zoveel mogelijk huizen in de wijk laten deelnemen, zodat we meer gezamenlijke onderhoudsprojecten kunnen starten.

Als je ook mee wilt doen dan kun je een online vragenlijst invullen over je huis in HoomDossier. HoomDossier is ontwikkeld door de landelijke koepelorganisitie Cooperatie Hoom, waar Duurzaam Garenkokerskwartier ook lid van is. De eerste keer dat je het HoomDossier gebruikt moet je een eigen dossier voor je huis aanmaken via Registreren. Klik hiervoor op de onderstaande knop.
HoomDossier

Energieadvies
In HoomDossier stellen we een aantal vragen over de isolatie, de installaties en de bouwkundige staat van je huis. Deze gegevens worden dan gebruikt om direct een onderhoudsplan voor je huis op te stellen. Hierin wordt ook meegenomen welke duurzaamheidsmaatregelen je op welk moment het beste zou kunnen doen. Op basis van de plannen van alle deelnemers kunnen we zien waar de meeste interesse in is en daar organiseren we dan collectieve acties voor. 

Deelname verplicht tot niets
Deelname kan je voor elke actie opnieuw bekijken en is niet verplicht. Aan het meedoen met het Buurtonderhoudsplan zijn voorlopig geen kosten verbonden. Wel vragen we alle deelnemers om lid te worden van de Buurtcoöperatie Duurzaam Garenkokerskwartier. Dit kost per huishouden een bedrag van 15 € per jaar. De kosten voor het buurtonderhoudsplan worden nu nog gefinancierd uit subsidiemiddelen. Het bestuur van de coöperatie zal een vergoedingsmodel voor het buurtonderhoudsplan uitwerken en tzt met een voorstel komen. Op het moment dat de kosten voor de komende jaren bekend zijn krijgt iedere deelnemer uiteraard de mogelijkheid om zijn deelname aan het plan te beëindigen.

Hulp of vragen
Mocht je er bij het invullen van de vragenlijst niet uitkomen of vragen hebben, stuur dan gewoon een mailtje naar info@duurzaamgarenkokerskwartier.nl, dan kijken we hoe we dit het beste op kunnen lossen. We hebben ook een aantal energiecoaches die je kunnen helpen als je de lijst liever met iemand samen in wilt vullen.

Iets over privacy
Door in onze online vragenlijst je huisgegevens in te vullen en deze op te sturen naar de Buurtcoöperatie Duurzaam Garenkokerskwartier ga je ermee akkoord dat deze gegevens gebruikt en opgeslagen zullen worden om je persoonlijke duurzame meerjarenonderhoudsplan te maken. We gaan zorgvuldig met je gegevens om en beloven je dat:
* We je gegevens uitsluitend voor het opstellen en uitvoeren van het buurtonderhoudsplan zullen gebruiken;
* We je persoonsgegevens nooit zullen delen met derden (bijvoorbeeld bedrijven) zonder dat je aanvullende toestemming hebt gegeven;
* Als we gegevens uit het buurtonderhoudsplan met derden delen, dat deze gegevens nooit tot je persoonsgegevens terug te herleiden zijn.

Uitgebreide energiescan
Naast het energieadvies in HoomDossier bieden we ook een uitgebreid advies aan waarbij een expert de woning op komt nemen en een uitgebreid duurzaam meerjarenonderhoudsplan voor je huis opstelt. In dit plan wordt de bouwkundige staat van je huis beoordeeld, er worden meer onderhoudsmaatregelen meegenomen dan in het standaard advies en er wordt een individueel plan opgesteld hoe je je huis energieneutraal kunt maken. De kosten voor dit advies zijn €600 incl. btw. Op verzoek kunnen we een voorbeeld toesturen en een aantal namen van mensen die al een dergelijk uitgebreid plan hebben laten maken zodat je uit eerste hand kunt horen wat hun ervaringen ermee zijn.