• Banner
Bijeenkomst Garenkokers van het gas af!

Bijeenkomst Garenkokers van het gas af!

Garenkokers van het gas af? Maar hoe dan? Op maandagavond 15 januari 2018 hebben we een bijeenkomst georganiseerd in het Seinwezen over de plannen van de gemeente om in 2040 van het gas af te zijn en het buurtonderhoudsplan van het Garenkokerskwartier.
Er waren ruim 60 buurtbewoners op de avond afgekomen, waarvan ongeveer de helft zich vrijblijvend heeft opgegeven om mee te doen. Op de avond presenteerde Margreet van de Woude van de Gemeente Haarlem de plannen van de gemeente. Daarna presenteerde Jeroen van Dusseldorp namens de buurtcoperatie hoe we met buurtonderhoudsplan de wijk denken te kunnen verduurzamen. Klik op de onderstaande links voor de presentaties.

Haarlem Aardgasvrij 2040
Buurtonderhoudsplan Duurzaam Garenkokerskwartier

Deelnemers aan het buurtonderhoudsplan wordt gevraagd een online vragenlijst invullen over de staat van hun huis. Hier staat bijv. in wanneer het huis voor het laatst geschilderd is, wanneer het dak is vervangen, of de muren, ramen en vloeren zijn geisoleerd, etc. Op basis van deze informatie gaan we dan jaarlijks projecten organiseren om deze onderwerpen gezamenlijk aan te pakken.

Het voordeel is dat je onafhankelijk advies krijgt, ervaringen kunt delen met je buren en wordt ontzorgd voor het offertetraject en de uitvoering. De buurtcooperatie werkt hierin samen met de Stichting HuizenAanpak waarin lokale aannemers zijn vertegenwoordigd die we kennen en kunnen aanbevelen. Deelname aan het buurtonderhoudsplan en de projecten is gratis als je lid bent van de buurtcooperatie en vrijblijvend, dus je verplicht je tot niets.

Mocht je de avond gemist hebben en alsnog willen meedoen met het buurtonderhoudsplan stuur dan een mail naar info@duurzaamgarenkokerskwartier.nl.