• Banner

Buurtonderhoudsplan


In 2017 is er door een projectteam van de buurtcooperatie Duurzaam Garenkokerskwartier samen met de stichting Huizenaanpak gewerkt aan het opzetten van een buurtonderhoudsplan. Het project heeft de werktitel Buurman & Buurvrouw, met een knipoog naar de bekende TV serie.

Buurtonderhoudsplan
Het Garenkokerskwartier telt ruim 1500 woningen. De wijk heeft een goede sociale samenhang en een sterke buurtcoöperatie met ruim 200 leden. De vele vooroorlogse woningen in de buurt zijn moeilijk te isoleren en hebben te maken met vochtige kelders en koude vloeren. Onderhoud aan een huis kost volgens Vereniging Eigen Huis gemiddeld € 300 per maand. Vermenigvuldigd met het aantal woningen in de wijk ontstaan financiële kansen om onderhoud gebundeld en efficiënt uit te voeren.

De Buurtcoöperatie Duurzaam Garenkokerskwartier onderneemt dan ook actie door voorstellen te maken voor gezamenlijk onderhoud aan de woningen. Door op duurzame wijze bijvoorbeeld schilderwerk, (vloer)isolatie en het oplossen van vochtproblemen samen te laten uitvoeren, neemt het wooncomfort toe en het energiegebruik af. Maar je kunt ook denken aan de gezamenlijke aanschaf van zonnepanelen, zonnecollectoren of (hybride) warmtepompen. Deze aanpak draagt ook bij aan de doelstelling 'Haarlem klimaatneutraal in 2030'. De gemeente wil namelijk al in 2040 van het gas af zijn dus de tijd begint te dringen!

Als eerste actie binnen het buurtonderhoudsplan hebben we in 2017 weer een collectieve schilderactie georganiseerd, desgewenst gecombineerd met dubbel glas en de aanpak van vochtproblemen. Je kunt je hiervoor nog aanmelden op de website van Klus op Maat.

Meedoen?
Als je interesse hebt in het buurtonderhoudsplan stuur dan een mail naar info@duurzaamgarenkokerskwartier.nl. Wij nemen dan binnenkort contact met je op voor een gratis snelle onderhoudsscan van je huis.
Bijeenkomst Garenkokers van het gas af!
Garenkokers van het gas af? Maar hoe dan? Op maandagavond 15 januari hebben we een bijeenkomst georganiseerd in het Seinwezen over de plannen van de gemeente om in 2040 van het gas af te zijn en het buurtonderhoudsplan van het G
Lees verder
Partners van het buurtonderhoudsplan
De buurtcooperatie Duurzaam Garenkokerskwartier werkt met het buurtonderhoudsplan samen met de Stichting Huizenaanpak, de Hubo aan de Zijlweg en de gemeente Haarlem.

Stichting Huizenaanpak
Huizenaanpak is een samenwerking tussen onafhankelijke adviseurs zoals energiespecialisten en architecten en lokale aannemers die onderhoudsklussen
Lees verder
Start pilotgroep Buurtonderhoudsplan
Op woensdag 13 december is de pilotgroep van het buurtonderhoudsplan voor het eerst bij elkaar gekomen in het Seinwezen. Doel van de bijeenkomst was kennismaking en uitleg over de doelstellingen en verdere aanpak van het project.
Lees verder