Doe nu mee met het Buurtonderhoudsplan

Buurtcoöperatie

De coöperatie is een bijzondere vereniging. En net als bij een "gewone" vereniging heeft een coöperatie leden en een bestuur. Begin vorige eeuw was de coöperatie populair bij boeren en ondernemers. Zij zagen toen al dat je met samen werken en samen ondernemen meer bereikt dan alleen.

Daarin is eigenlijk niet veel veranderd. Nu is er wel een nieuw soort coöperatie bijgekomen: de buurtcoöperatie. In 2013 is in onze wijk de Buurtcoöperatie Duurzaam Garenkokerskwartier opgericht. Nog steeds staat daarbij "samen" centraal: de samenhang in de buurt vergroten, buurtbewoners door middel van acties en activiteiten met elkaar in contact brengen en vooral samen zorgen voor een duurzame wijk.

Steun de buurtcooperatie en wordt lid voor Eur 15 per jaar per huishouden! Zie het aanmeldformulier op deze pagina.

Wat doet de buurtcoöperatie?

De buurtcoöperatie organiseert gezellige buurtactiviteiten en is actief op het gebied van energie en duurzaamheid. Hieronder kan je je inschrijven als lid van de buurtcoöperatie Duurzaam Garenkokerskwartier. De financiële steun van €15,- per jaar wordt geïnvesteerd in bestaande en toekomstige activiteiten en om initiatieven te realiseren die voor en door de buurt worden bedacht.

 • op het dak van het Seinwezen is op 15 mei 2015 het eerste collectieve zonnestroomdak van Noord-Holland in gebruik genomen. Een mooi voorbeeld van een lagere energierekening voor bewoners uit de wijk door zonnestroom die is opgewekt op andermans dak. Speciaal hiervoor is een nieuwe coöperatie opgericht: Zon op Garenkokerskwartier.
 • Het buurtonderthoudsplan, een nieuwe activiteit om huizen in de wijk nog comfortabeler te maken op het gebied van energiezuinig verbruik. Het buurtonderhoudsplan zich op het collectief aanpakken van huisonderhoud.
 • 'Duurzame Straat' als overkoepelende naam voor het schoon houden van de straat. Door middel van Troeptrimmen word er samen gewerkt aan een zwerfvuil vrije buurt.

En er worden activiteiten en evenementen georganiseerd voor jong en oud om de ontmoetingen en contacten van buurtbewoners te bevorderen. Samen met en door buurtbewoners. Regelmatig terug komende activiteiten en evenementen zijn:

 • Het maandelijkse SEINcafé
 • Troeptrimmen: samen actief zwerfvuil opruimen
 • Voetbaltoernooi Garenkokerscup
 • Burendag
 • Sint Maarten met warme chocolademelk en marshmallows
 • Kerstviering bij de kerstboom op de Garenkokerskade;
 • Behandelen van 'wijkzaken'
 • In samenwerking met een professional waar je verder wordt geholpen met jouw idee of initiatief

Steun de buurtcooperatie

Voor €15,- per jaar per huishouden steun je de buurtcoöperatie voor bestaande en toekomstige activiteiten en om initiatieven te realiseren die voor en door de buurt worden bedacht.

Voor vragen of meer informatie stuur een mail naar: info@duurzaamgarenkokerskwartier.nl
Blijf op de hoogte van de activiteiten van de buurtcoöperatie, want de buurt heeft er nog vele in petto! Kijk regelmatig op de Facebook- en LinkedIn-pagina's van het Garenkokerskwartier. En neem ook een kijkje op de pagina Buren voor Elkaar

Privacy beleid Duurzaam Garenkokerskwartier

Stichting Duurzaam Garenkokerskwartier, de buurtcoperatie in de Haarlemse wijk het Garenkokerskwartier, neemt de bescherming van je gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. De Stichting Duurzaam Garenkokerskwartier is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.


Ik word lid!

Voor €15,- per jaar per huishouden steun je de buurtcoöperatie voor bestaande en toekomstige activiteiten en om initiatieven te realiseren die voor en door de buurt worden bedacht.

* Alle velden zijn verplicht.
   Ik geef toestemming aan Coöperatie Duurzaam Garenkokerskwartier (Incassant ID NL06ZZZ575846640000) om doorlopende incasso-opdrachten te sturen naar mijn bank om het bedrag van €15 van mijn rekening af te schrijven wegens de jaarlijkse contributie.

Als u het niet eens bent met deze afschrijving kunt u deze laten terugboeken. Neem hiervoor binnen acht weken na afschrijving contact op met uw bank.

Projecten

Buurtonderhoudsplan

Wil je je huis weer eens schilderen? Of nieuwe kozijnen? Toch maar eens dat vocht aanpakken? De Buurtcoöperatie helpt u om er achter te komen welk onderhoud wanneer nodig is en welk voordeel gezamenlijke aanbesteding met de buren biedt. Met het Buurtonderhoudsplan.

Lees verder
Alle tuinen groen

Het Platform Haarlem Groener en de gemeente Haarlem willen de komende jaren bewoners van Haarlem gaan stimuleren en enthousiasmeren om hun tuinen te vergroenen. Het vergroenen van tuinen wordt in meerdere Nederlandse steden gedaan onder de naam 'Operatie Steenbreek'. Dit is een landelijke actie die zich inzet om mensen te enthousiasmeren om hun tuinen te vergroene ...

Lees verder

Het bestuur van de buurtcoöperatie

 • Andries Tieleman
  Andries Tieleman
  Secretaris
  Email
 • Niek van Noppen
  Niek van Noppen
  Bestuurslid. Email
 • Maarten Mosselman
  Maarten Mosselman
  Penningmeester. Email
 • Linda Troost
  Linda Troost
  Voorzitter. Email
 • Frank van de Peppel
  Frank van de Peppel
  Bestuurslid
  Email