• Banner
banner word lid
Klimaatdebat met U
Datum: Woensdag 26 juni 2019
Tijd: 20:00 - 22:00
Locatie: anders
Woensdagavond 26 juni gaat Johan Sliggers, voormalig Themacoördinator Verzuring en Grootschalige Luchtverontreiniging bij het ministerie van Milieu, met u in debat over klimaatverandering.
Bent u een scepticus, een twijfelaar, iemand die tegen de kosten opziet of een klimaatdrammer? Eén ding is zeker. Uw kijk op klimaatverandering zal na deze avond beslist veranderd zijn. Johan spreekt niet 'met meel in zijn mond', maar 'schiet met scherp'. Zo vindt hij het onbegrijpelijk dat de aanpak van klimaatverandering politiek 'links of rechts geframed' wordt. Hij denkt meer in termen van slim of dom. Want Bill Clinton zei al "It's the economy stipid!". Is klimaatverandering een probleem? Moeten we daar iets aan doen? Hoe dan? Fossiele bandstoffen de wereld uit? Waarom niet? Waarom wel? Deze vragen staan centraal in het interactieve debat dat gevoerd gaat worden met uw input. Neem daarom uw smartphone mee.

Johan Sliggers is sinds november gepensioneerd. Hij heeft 33 jaar voor het milieuministerie gewerkt in verschillende functies. Bijna 20 jaar daarvan was hij Themacoördinator Verzuring en Grootschalige luchtverontreiniging en onderhandelaar voor Nederland in Genève (UN) en Brussel (EU). Vanaf 2005 tot juli 2018 was hij vaste columnist van het tijdschrift Milieu van de Vereniging voor Milieuprofessionals.

dagschotel tussen 18:00 en 18:30
inloop 19:30
start debat: 20:00